Het standaard aluminium strekmetalen louvre rooster kan vervangen worden door een honingraat PRO rooster met een zeer hoog doorlaat-percentage >80%.
Dit item is verkrijgbaar als extra optie bij volledige revisie en is alleen geschikt voor ESL-63 modellen.
Latere modellen, de 988, 989, 2805, 2905, 2812 en 2912 serie hebben een andere type rooster, een andere constructie en bevestiging, een PRO rooster is in deze modellen derhalve niet mogelijk.

Opmerking: De vermelde prijs is een INDICATIE prijs. Al enkele jaren zijn metaalprijzen dagprijzen.
Bij belangstelling vragen we beschikbaarheid en actuele prijs op.

Opmerking: De PRO roosters hebben een beperkt audiotechnisch en mechanisch voordeel en een sterk mechanisch NADEEL.
De afscherming voor zonlicht en derhalve UV straling die invloed heeft op veroudering van verlijmingen en coating is met deze roosters beduidend MINDER dan met de originele aluminium louvre roosters. Denk aan plaatsing speakers in zonlicht voor bv. ramen.

Opmerking: De oude PRO roosters werden toegepast in de Philips PRO modellen en de USA monitor modellen. Dat rooster had vierkant openingen met dikke spaken.
Het destijds gebruikte PRO rooster was van metaal en uitsluitend bedoeld voor het voorkomen van transportschade bij opnamesessies op locatie.
Dit rooster heeft, in tegenstelling van vele beweringen op het Internet, geen audiotechnische voordelen, alleen mechanische. Meettechnisch is het oude PRO rooster zelfs iets slechter.
Het doorlaat percentage is nagenoeg gelijk aan het originele aluminium louvre rooster.