Quad ESL-63 demontage

Alles uit elkaar …

De gehele Quad ESL-63 demontage:
De bovenste afdekplaat wordt verwijderd, waarna het speakerdoek naar beneden geschoven kan worden. Nu kunnen de oude tapes rond de metalen grills verwijderd worden. Na het verwijderen van beide metalen grills worden de anti-stof panelen verwijderd.

Alle solderingen aan de frames worden hierna losgemaakt, waarna per speaker de 4 frames verwijderd kunnen worden voor verdere reiniging. Nu kunnen ook alle oude tochtstrip afdichtingen verwijderd worden alsmede de oude lijmresten hiervan. Er is nu een kaal speaker frame. De rubber ophangingen van het sub-chassis worden gecontroleerd.

De verwijderde frames worden nu gedemonteerd in totaal 16 losse delen. 8 daarvan hebben een aluminium strip voor het aanbrengen van de hoogspanning op het membraan, deze oude strip worden verwijderd en de oppervlakken gronding schoongemaakt. De andere 8 frame delen zijn voorzien van folie die vaak gescheurd is. Deze folie wordt verwijderd, waarna alle frames zorgvuldig gereinigd worden. Vooral oude lijmresten moeten zorgvuldig en nauwkeurig verwijderd worden.

In de voet worden nu de EHT voeding verwijderd, daarnaast wordt in de voet de input R/C elektrolyt condensator en draadgewonden weerstand verwijderd.

Indien noodzakelijk wordt de voet van de rest van het frame gescheiden om eventueel nieuw speakerdoek aan te kunnen brengen of de speciale ESL-PLus doek en grill combinatie toe te kunnen passen.

Als tenslotte alle draden van EHT naar de frames zijn verwijderd is het systeem klaar voor een grondige reiniging van alle losse delen. Dat betekent ook het verwijderen van alle oude soldeerclipjes en oude soldeerresten. De Quad ESL-63 demontage is compleet

The Quad ESL gebruikt verschillende patenten die o.a hier beschreven staan.